Lábakról és az ahhoz kapcsolódó dolgokról írnék ezen az oldalon.

1. – A kezdetek

Nagyon picik, puhák. Gyorsan tudnak mozogni ha rugdosni van kedvük.

Hajlékonyak. szinte bármely irányba elmozdíthatóak úgy, hogy mi felnőttek csak irigykedve nézzük. Nekünk már jó ha a 30%-át mozogja…

2. – Átforduás 3.-4. hónaptól

Segítenek az átfordulásban ami Zsófinál igen hamar bekövetkezett.

3. – Mászás 6. hónaptól

Mászás. Hát igen az érdekes volt, mert szinte kimaradt. Jobban mondva volt féloldalas mászás amolyan “lábhúzós”. Elég sok izgalmat okozott mert elég fura volt. Összegezve mondhatjuk hogy a mászás, mint olyan hétköznapi értelemben kimaradt. Inkább csúszás és “vonszolása” a végtagoknak. Érdekes de azóta sem divat Zsófinál a mászás négykézláb.

4. – Járás 12. hónaptól

Miután Zsófinak nem vol a kedvence a mászás, ezért aztán nagyon igyekezett megtanulni járni. Vagy legalább is azzal, hogy segítséggel álljon és kézenfogva lehessen kísérgetni.

Az első igazi futás (2008. 04. hó) – látszik Zsófin a meglepetés:
Én ilyet is tudok???

Get the Flash Player to see this content.

2009. 03-04. hónap

Helyben ugrálás és két lábbal ugrálva “menés”. A féllábon ugrálás még nem igazán megy.

5. – Egyéb, a lábakkal végezhető mozgások

Na, ez igazán érdekes! Van itt kérem minden amin mosolyogni lehet és kell is!
Ott vannak az esések… hát ahogy összeakad az a két láb, – mert ugye már járunk, tehát a szemünk magasan van és minek lenézni… – na az elég vicces. Szegény! mennyit esik mindenféle kis dologban ami magasabb mint 1 centiméter!

Aztán meg ugye összeakadnak – keresztbe állnak, nem úgy működnek ahogy kellene… Például ott marad amikor jönnie kellene a másik láb után. Hát igen, sokszor Zsófit is meglepik ezek a dolgok, de aztán összeszedi magát és átlép a következő fázisba.